Costa Coffee Latvija

Costa Coffee Latvija

Tieksme pēc izcilības

Parastam cilvēkam kafijas pupiņa ir tikai kafijas pupiņa, taču ne uzņēmuma Costa Coffee darbiniekiem. Pie mums strādā cilvēki, kas Costa Coffee pupiņu iegūšanai, pārbaudīšanai un sajaukšanai ir veltījuši visu darba mūžu.

Piemēram, uzņēmuma grauzdētavā mūsu kafijas maestro Dženaro ar savu komandu ik dienu pārbauda, degustē un atzīmē precīzu maisījuma Mocha Italia skābumu, piesātinātību, saldumu, rūgtumu un aromātu. Ja kafija neatbilst standartam, tā Costa Coffee kafejnīcās nenonāk.

Lēnā grauzdēšana – jau gadiem ilgi

Lai kafijas pupiņas atbilstu noteiktajam standartam, tās vienmēr tiek grauzdētas lēni. Tas tiek darīts jau kopš 1971. gada. Kāpēc? Jo tikai tā var atraisīt pupiņu īsto, dabisko garšu un aromātu. Katra pupiņu partija tiek grauzdēta zemā temperatūrā Petroncini un Probat cilindriskajās kafijas grauzdēšanas ierīcēs, kas, protams, ir vislabākās. Grauzdēšana tiek pārtraukta, līdzko uz virsmas parādās pupiņu dabiskās eļļas. Tās izdalās tikai tad, kad pupiņas tiek maltas Costa Coffee kafejnīcā.

6 lietas, ko vērts zināt par Costa Coffee

  • Tikai 1% pasaules neapstrādāto kafijas pupiņu ir pietiekami labas, lai uzņēmums tās izvēlētos.
  • Costa Coffee ir pirmais kafijas mazumtirdzniecības tīkls, kas kafijas izgatavošanas procesu pārvalda no sākuma līdz galam: uzņēmums savu kafiju piegādā, uzglabā, sajauc, sagrauzdē, samaļ un ielej jūsu tasītē. Neviens cits nav iesaistīts.
  • Kafijas pupiņas tiek piegādātas no Centrālamerikas, Dienvidamerikas, Āfrikas un Tālajiem Austrumiem.
  • Galvenās sastāvdaļas brāļu Kostu slepenajā Mocha Italia maisījumā ir pasaulē labākās Arabica un Robusta pupiņas.
  • Dženaro Peličija, mūsu kafijas maestro, ir Itālijā licencēts espresso degustators. Dženaro prasmes ir tik retas, ka viņa mēle ir apdrošināta par miljoniem sterliņu mārciņu.
  • Visu uzņēmuma kafiju ir sertificējusi organizācija Rainforest Alliance (Rainforest Alliance Certified™).

Īsta kafija, īsti bārmeņi

Lai pagatavotu lielisku kafiju, nepietiek tikai ar izcilām pupiņām – nepieciešamas ir iemaņas, rūpība un kompetence. Costa Coffee akadēmijās visā pasaulē tiek apmācīti baristas, kas, četrpadsmit dienas cītīgi mācoties, apgūst izcilas kafijas pagatavošanas mākslu. Mūsu baristas pagatavo vairāk nekā 1000 tasīšu kafijas, pirms ir gatavi pasniegt ļoti labi ekstrahētu un tvaicētu kafiju ar ideālu konsistenci, aromātu un putām.

Visi Costa Coffee baristas lepojas ar izcilu prasmi. Viena kafijas pupiņa uz baristas krekla apkaklītes norāda, ka viņš ir sekmīgi beidzis mācības, bet divas pupiņas liecina, ka barista ir maestro − godātais.

Labākais no labākajiem

Reizi gadā mēs meklējam talantīgākos no saviem 17 000 baristām visā pasaulē, lai viņi sacenstos par titulu "Gada barista". Konkursanti tiek vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, profesionālajām iemaņām un personības. Taču svarīgs kritērijs ir arī viņu mīlestība pret savu amatu, jo tā ir ietverta katrā Costa Coffee kafijas tasītē.

Uzvarētājs tiek sumināts kā čempionu čempions. Kādēļ mēs rīkojam šīs sacensības? Lai godātu kafijas pagatavošanas mākslu. Lai novērtētu un apbalvotu darbiniekus par apbrīnojamo sniegumu. Lai saglabātu savus izcilības standartus. Mēs esam pārliecināti, ka kafija nav tikai dzēriens – tas ir dzīvesveids.

Tava Costa kafija

Katras šīs kafijas pamatā ir neatkārtojamais Mocha Italia maisījums, ko 1971. gadā radīja brāļi Kostas.

  • ESPRESSO - Stipra melnā kafija bez piena.
  • ESPRESSO DOPPIO - Dubultais espresso. Tiem, kam garšo stipra kafija.
  • MACCHIATO - Espresso ar lāsi piena.
  • RISTRETTO - Īpaši stipra kafija, pat stiprāka par espresso un ar vēl spēcīgāku garšu.
  • CAPPUCCINO - Espresso ar tvaicēta piena putām.
  • CAFFE LATTE - Kafija ar tvaicētu pienu. Ne tik stipra kā kapučīno, bet tikpat garda.
  • AMERICANO - Espresso un karsta ūdens maisījums. Ja vēlaties, pievienojiet pienu.
  • MOCHA - Espresso ar karsto šokolādi un piena putām.

Atpakaļ uz augšu